O šį šeštadienį – varžybų sezono pradžia

Published by Rokas Arbušis on

kursiu_marios_090508

Gera tradicija į varžybų starto uostą atplaukti. Praėjusiais metais į „Marių burių“ regata iš Klaipėdos atplaukiau „Tojana“, šiemet į Pilypo regatą — „Scorpio“. Skirtumas ne tik jachtose – praėjusiais metais buvau keleivis, varžybose plaukiau kita jachta, šiemet ir varžysiuos su ta, su kuria atplaukiau.

Ačiū Gintarui, kuris ir pakvietė savo jachta plaukti, su varžybomis supažindinti. Buriuotojas jis ne naujokas, o„Scorpio“ iš Olandijos parsiplukdino praėjusiais metais. Įdomus 28 pėdų italų gamybos laivas. Sportiniu jo tikrai nepavadinsi, todėl ir varžysimės klubinėje įskaitoje.

Iš Pilies uosto Klaipėdoje iki Minijos penktadienį plaukėme kiek daugiau nei penkias valandas ir visą kelią įjungtu varikliu. Buvo iškeltas grotas, bandėme skleisti genują. Bet žadėto vakarų vėjo popiet nebuvo nė kvapo, putė iš pietryčių ir dar vos vos (juk matyti iš nuotraukos, kurioje mes pralenkiame kitą jachtą), todėl nevargome.

Vargsime, o tiksliau, dirbsime, šeštadienį. Bičiulis buriuotojas ir „orų berniukas“ Naglis Šulija sako, kad ryte pūs iki 8 m/s rytų, o apie 9 val. staigia pasisuks į vakarus vėjas tad nuo Pilypo (farvaterio posūkio boja Nr. 35) į Nidą bus kaip tik prieš vėją laviruotė (plaukimas prie vėją).

Kai atplaukėme ir užsiregistravome regatoje, dar nebuvo tiksliai žinoma distancija (nors preliminari skelbta ir LBS.lt). Svarstoma, nakvoti ar ne Nidoje. Žiūrėsim kaip bus – tai ne ta nežinomybė, kuri erzina.

Juk, kaip sako gdu, vistiek laimės „Baraka“, jie „per žiemą tiek visko pasidarė“. Bet „Baraka“ ne mūsų grupėje, tad mums neaktualu.

Ak, tiesa, vos nepamiršau. Tinklaraštis „Ant Bangos“, kartu su Sporto departamentu (oho kaip išdidžiai skamba!) yra parengęs prizų regatos dalyviams!


2 Comments

Karolis · 05/10/2009 at 12:43 AM

Hmmm. visu pirma reiktu bent jau pirmoj pastraipoj klaidas istaisyti:) nesu lituanistas bet manau, kad nereikia rasyti SU SU TA SU KURIA ATPLAUKIAU. Klaidos manau aiskios:)
Oru pronoze pagal cia rasoma (Naglio Sulijos) tikrai nepasitvirtino ir internete ziureti trys oru prognoziu puslapiai rode netiesa.. Velavo kokiom 5 valandom del vejo sedimo…
O del Barakos tai jie gal jau visus jau papirke? :) Jie zienma daug dirbo ir nusipelne pergales? O kiti nedirbo? neruose laivu?
Kaip ten su tais balais? Baraka- lenktyniu jachta turi mazesni bala negu paprasta jachta.
Gal cia del to kad R. Stropus nebeapsiverktu nelaimejes…?
cia taip parasiau nes girdejau per sia regata gandu jog taip buvo per kazkusias KMR… bet kam tai svarbu “Juk, kaip sako gdu, vistiek laimės „Baraka“, jie „per žiemą tiek visko pasidarė”
Bet butu idomu viesai pamatysi kaip slkaiciuojami jachtu balai ir tada daug kas paaisketu…

Rokas Arbušis atsakė:

@Karolis,
ačiū už klaidos pastebėjimą. tinklaraštija tuo ir žavi, kad yra atlaidesnė tokioms smulkioms klaidoms.

o dėl “Barakos”, tai jie manęs tikrai nepapirko. brač, net alaus bokalo nepastatė niekad :D o gdu citatoje apie juos buvo daug daug įronijos. suprantu, kad rašytiniame tekste jos nesijaučia.

o gandų negirdėjau (stengiuosi negirdėti), kaip jų balas skaičiuojamas, reikėtų jų klausti. bet ji vietik laimėjo. man imponuoja Rimo pergalės siekimas ir aš džiaugiuosi, kai jie laimi.
apskritai, džiaugiuosi už visų pergales :)

Comments are closed.