Lietuviškas humoras. Be subtilių prieskonių.

Published by Rokas Arbušis on

boratas

  • Britų humoristo Sacha Baron Cohen sukurtas Borato vaidmuo – drąsaus humoro pavyzdys. Gal kam ir nepatinka, bet juoktis priverčia.

Kritikuoti lengva. Žinau. Ir dabar tai padarysiu. Mano kritikos objektas – mėgėjų humoristų vakaras.

„Du kavos“ – Tribūna, open mic comedy standup“. Pati idėja, be abejonės, visakeriopai sveikintina. Bet iš jos dalyvių norėtųsi šiek tiek daugiau.

Taigi, ketvirtojo jau iš eilės ir mano pirmojo aplankyto humoro vakaro dalyviai ir mano vertinimas:

Giedrius Drukteinis. „Playboy“ žurnallo (ir kitų leidinių) vienas autorių, „piarščkias“. Iš jo lūpų keiksmas „p**stis“ (o ir vėliau iš kitų dalyvių šis, bei kiti keiksmai) skambėjo nenatūraliai, dirbtinai ir visai ne vietoje. Galima pakeisti kuo nors kitu. Mane kartais taip pat galima pavadinti nepraustaburniu, bet specialiai „bajeriui“ iš konteksto ištraukti keiksmai netinka. Kaip nejuokinga ir antisemitiška ar rasistinė tema, nepasakyta iki galo, be subtilumo arba, atvirkščiai, per silpnai, be aštrumo.

Vertinimas – 5/10

Aidas Puklevičius. Margos biografijos didžėjus, teisininkas, diplomatas, rašytojas, scenaristas, FHM redaktorius! Plunksną valdo puikiai, subtilios ironijos jo rašiniuose – apstu. Bet šito ir pasigedau pasirodyme. Kartais juokinga. Bet tik kartais.

7/10

Paulius. Blogiausias iš pasirodžiusių lapkričio 5-osios vakarą. Nenatūralus, neįdomus, dirbtinis ir kažkuo atstumiantis. Ir ei! jaunuoli! Ne tau, oi ne tau pasakoti apie „dabartinį jaunimą“, VHS kasetes, pirmus CD. Arba tavo vaikystė labai pavėlavo…

5/10

Justas. FHM.lt redaktorius. Iš pradžių neatrodė linksma (pirmas pareiškimas užlipus ant scenos – „Esu girtas“ – nuteikė skeptiškai), bet vėliau įsivažiavo. Ir smarkiai. Buvo vietų, kai juokiausi už pilvo susiėmęs. Užskaitau.

9/10

Edvinas. Jau ir nepamenu dėl ko, bet juokiausi. Bet jei nepamenu, gal nebuvo taip ir gerai.

7/10

Rokas. Daug juokelių apie „aną galą“. Bet ne tokių baisiai nejuokingų, kaip galima buvo tikėtis. Vaikinukas puikiai improvizavo su publika. Nors kartais ir perlenkė lazdą. Užskaitau.

8/10.

Apskritai pati idėja – šauni. O šauniausias (ir sumanytojas?) jos vedėjas. Mokame ir mes, lietuviai, juoktis. Nors ir nesame profesionalūs humoristai. Man pačiam drąsos lipti ant scenos neužtektų. Tad sveikinu ir gerbiu visus tai dariusius, tik linkiu subtilesnio humoro. Jei niekas nesutrukdys, ateisiu dar kartą pažiūrėti.

P.S. Visi pasirodymai filmuojami, vėliau galima pamatyti internete. Ieškokite „YouTube“, kaip kad ir šio pasirodymų mikso (per ilgas, tad į savo tinklaraštį nedėjau).


13 Comments

ztkp.lt (Paulius) · 11/06/2008 at 10:22 AM

oj tamsta privėlėt faktinių klaidų…
1. Mano vardas Paulius, o ne Povilas
2. Justas nėra blogeris, jis yra fhm.lt redaktorius
3. Ne Ernestas, ne Edgaras, o Edvinas.

Rokas Arbušis · 11/06/2008 at 10:29 AM

mea culpa, mea culpa. pasitaisau :)

Edvinas · 11/06/2008 at 11:14 AM

Tiesą pasakius ir aš pats pamenu, kad “prikolnai pašikau, nusiųsiu draugeliui mmsą”. Stengsimės geriau, jei bus proga.

Gosha · 11/06/2008 at 11:16 AM

“kad ir šio, A.Puklevičiaus pasirodymo (per ilgas, tad į savo tinklaraštį nedėjau).”
o dabar pažiūrėk pats dar kartą tą jūtūbą ir atspėk iš kur aš žinau, kad tu jo nei karto nepažiūrėjai. žurnalistai… tsakant…

Edvinas · 11/06/2008 at 11:18 AM

nes ten kombo iš visų dalyvių…

Gosha · 11/06/2008 at 11:22 AM

duuh…

Aidas Puklevičius · 11/06/2008 at 11:50 AM

Užskaitom recenziją :)

Rokas Arbušis · 11/06/2008 at 12:42 PM

na ką, malonu, kad skaitote, kritikos pabėrėte.. visą ją priimu, kur buvau neteisus – pasitaisau. sunku viena akim žiūrint tv (kaip ManU per plauką lygiąsias išpešė) rašyti. kitą kartą būsiu atidesnis.

aze · 11/06/2008 at 12:44 PM

vertinimai, vertinimai, vertinimai… kad tave patį kada kas sureitinguotų:) Šiaip smagu, kad apie tai parašei, tik aš dar prisidesiu prie šito įrašo tobulinimo: “pakeisti kuo nors kitų” reiktų pakeisti kuo nors kitu, ir sumanytojas ne modestas, o marčius (blogas.lt/standup).

Martynas Snieganas · 11/06/2008 at 1:24 PM

Noriu patikslinti aze komentara:)
Visi video iš praėjusių “Tribūnų” yra http://www.youtube.com/user/Dukavos ir tai kol kas yra pagrindinis lietuviško stand-up klaimas. Greitai bus naujas ir dar didesnis. O man asmeniškai vakarykštė Tribūna neišskiriant po vieną pasirodymą buvo stipriausia iš visų.

Rokas Arbušis · 11/06/2008 at 1:25 PM

tegu “sureitinguoja” :) bus įdomu paskaityti. netgi gali emocionaliai (o tokių, su emocijomis, komentarų čia yra). juk, kaip rašau savo prisistatyme “Kas tu?”, čia rašau ką noriu ir kaip noriu. argumentuokit – ir pakeisiu (ką jau padariau).

Justinas · 11/11/2008 at 7:11 PM

Vertinti blogų nemėgstu ir nemoku, bet štai imsiu ir įvertinsiu šį mėgėjišką blogą. Iš pradžių norėčiau pasveikinti blogo autorių už tai, kad stengiasi, rašo ir tikiuosi, kad vieną dieną šis blogas peraugs į tikrą saitą.
Taigi:
Įrašo (ir paties blogo?) autorius, iš Rokiškio kilęs Rokas Abrušis – buriuotojas mėgėjas, Lietuvos kinologų draugijos narys, priklauso Valstiečių Liaudininkų partijai. (?)
Prisipažinsiu, iš pradžių apie burines jachtas rašančio asmens bandymas objektyviai įvertinti humoro vakarą bei gausybė gramatinių bei faktinių klaidų nuteikė gana skeptiškai. Vėliau, kai pamačiau, kad vertinimai yra geriau ar prasčiau argumentuoti, o faktinės komentatorių nurodytos klaidos skubiai taisomos tapau daug atlaidesnis. Tekstas lengvai skaitomas, Justino citavimas beveik žodis į žodį, o kartais net susidaro įspūdis, kad rašyta nebuvo atmestinai ir paskubomis. Apskritai, reikšti savo nuomonę yra sveikintinas dalykas ir galbūt greitai sulauksime profesionaliai apie humoro vakarą „Tribūna“ rašančio blogerio. Prie progos dar kada nors čia apsilankysiu.

Įvertinimas: 6/10

Rokas Arbušis · 11/11/2008 at 10:58 PM

@Justinai

užsuk dar kada nors, užsuk :)
bandysiu suprasti ir tavo humorą. na kaip kitaip suprasti kinologų draugiją – juk rašau apie savo katę (felinologija), o ne šunis (nors myliu ir juos).
rokiškis? hm… nepatikėsite, bet buriavimo Lietuvoje pradžia siejama su viena burvalte… Biržuose. bet vistiek Rokiškis čia ne prie ko.
Prunskienės partija? ne, net (!) mano humoro jausmas to neneša…
“bandymas objektyviai įvertinti” – ne, ponai, ne. net netaikiau į objektyvumą. savo bloge rašiau savo nuomone. subjektyvią.
ir, jei niekas nesutrukdys, parašysiu vėl. tik kaip vertinti profesionalumą vertinant humorą, nenumanau…
bet užsukit, skaitytojai, užsukit.
ir nuomones reiškite.
nes ne be reikalo pastebėta – į konstruktyvią kritiką konstruktyviai ir reaguojama.

Comments are closed.