Buriuotojams – reikalinga vidaus vandens kelių locija

Published by Rokas Arbušis on

buriuotojo vadovas 3

Netikėtai gavau užduoti – LBS suvažiavime pristatyti naują „Buriuotojo vadovą“. Jo leidėjas ir sumanytojas Kęstutis Oginskas pats negalės.

Jei prie pirmosios tokios knygos „Šturmano žinynas“ turinio ir leidimo aš vos vos prisidėjau, tai prie šios – nė trupučio. Tik dabar vartau rankose ir bandau susipažinti, tad nieko išsamaus pasakyti negaliu.

Pirmas įspūdis, kad nuo ankstesnės ji skiriasi labiau koncentruota informacija. Jei pirmajai knygai buvo priekaištaujama, kad joje bandoma apžioti du kąsnius – turisto vadovą ir lociją – šioje liko tik locija.

Aiškus, trumpas, su nuotraukomis Lietuvos ir Rusijos vidaus vandens kelių – Kuršių marių, Aistmarių, Nemuno deltos – vadovas. Šiek tiek ir Baltijos jūros pakrantės. Uostai, jachtklubai, vandens keliai. Tai, kas būtina žinoti kiekvienam plaukiojančiam šiame regione.

Visgi „Buriuotojo vadovas“ gal ir nėra navigacinė knyga klasikine forma. Čia kiek per daug teksto, per gražios nuotraukos. Tačiau naviguoti su ja galima, o nuotraukos ir akį džiugina, ir tikrai yra informatyvios.

[Pavyzdžiui, „Šturmano žinynas“ šį pavasarį plaukiant iš Minijos į Nidą man labai pagelbėjo]

Knygos jau dabar galima ieškoti Klaipėdoje „Watski“ parduotuvėje, Kaune jachtklube. Vilniuje, spėju, jos platinimas bus užkrautas mano gležniems pečiams :) Kainuoja A4 formato, puikios kokybės bloknotas (?) apie 30 litų. LBS suvažiavime turėsiu „dvidešimtkelias“. Dovanai. Kas stos į eilę? :)


8 Comments

Ayo · 12/05/2008 at 8:12 PM

O kada y ta eile atsistoti, kad nelikti trisdeshimt kelintam?

jeris · 12/05/2008 at 10:30 PM

Watski parduotuvej 25 litai ir tikrai visiems uzteks ;]

bitlas · 12/06/2008 at 11:05 AM

rokuti padovanok man kaledoms

Darijus · 12/09/2008 at 2:14 PM

Sveikas Rokai (pratinuosi), O.K. perduok sveikinimus-linkejimus ir pasakyk, kad as noriu sios knygos kaip visada. Pinigus paliksiu pas Watske Klaipedoje.

Rokas Arbušis · 12/09/2008 at 3:27 PM

@bitlas
imho, gausi :)

@Darijus
tai waski ir nusipirksi knygą, ji ten parduodama :)

Rokas Arbušis · 12/09/2008 at 5:50 PM

beje, knygos nepirkite, ją galima ir nemokamai įsigyti. kaip rašo “vėjo pamušalai” – Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre, Turgaus g. 7.

Darijus · 12/12/2008 at 6:27 PM

Watskis nebedirba jei ka. vatskis dabar vadybininkas. Ten daba Watske – Simona. ;). Ladna skambinsiu OK.

Vėjo pamušalai » ieškantiems “Buriuotojo vadovo” · 12/09/2008 at 4:27 PM

[…] kolega blogeris Arbušis LBS Suvažiavime pristatė naujai išleistą “Buriuotojo vadovą”. Bet ne visi Vėjopamušalų skaitytojai […]

Comments are closed.